DOKONALÁ GRILOVAČKA
Grilování není jen příprava pokrmu, který má uspokojit náš případný hlad. Je také společenskou událostí, svátkem. Grilovat můžeme doma na zahradě, na terase nebo v přírodě.
KOUZLO ZA MÉNĚ NÁMAHY
Můžete se samozřejmě spokojit s papírovými tácky a plastovými kelímky, které vám usnadní úklid
po početnější párty u grilu a jsou také bezpečnější pro děti. Nebo můžete použít nádobí k opakovatelnému použití. Vybírat můžete z širokého sortimentu produktů misek a talířů, kelímků, slámek a brček. Nezapomeňte ale poté použité jednorázové nádobí vyhodit do správných kontejnerů na tříděný odpad.
Ke každému grilování se zajisté budou hodit papírové utěrky nebo odpadkové pytle.
Na závěr mám pro Vás recept na kuře po texasku připravený na grilu.
Ingredience:
2 ks (á 1,5 kg) kuřat
Na omáčku
1 šálek vody
1/4 šálku oleje
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžíce kečupu
1 lžíce worcesterské omáčky
2 ks kostek slepičího bujónu
1 ks stroužku česneku
1 ks malé cibule
Postup
1. očištěná kuřata rozpůlíme, opláchneme a osušíme
2. v kastrůlku ve vařicí vodě rozspustíme kostky bujónu, přidáme olej, worcesterskou omáčku, kečup, cukr, sůl, chilli koření, pepř, oloupaný stroužek česneku, oloupanou cibuli a vše dobře promícháme, pak přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 10 minut
3. půlky kuřat potřeme připravenou omáčkou, rozložíme na namaštěný gril a grilujeme, až se maso propeče, poté obrátíme a často poléváme omáčkou (dobře propečené kuře vyžaduje asi 40 minut).
Dobrou chuť a pořádně si užijte každou grilovačku!